top of page
WOLFWOLF-LOGO-STAAND_edited.png

VOORJAARSONTWAKEN

Voorjaarsontwaken speelt zich af in het schemergebied tussen kind en volwassene, buiten de schooluren, op de repetitie. Binnen de muren van een schooltoneel steken fictie en realiteit elkaar aan en repeteert een groep jongeren voor het leven. Ze ontdekken de wereld, elkaar, zichzelf en de daarbij horende driften en perikelen. En dit terwijl hun lichaam hen overwoekert en sneller groeit dan hun hoofd kan bijhouden. Grenzen worden even snel getrokken als onduidelijk gemaakt. Wat verwarrend voelt, kwetst net zo goed als dat het zalft. Zeker wanneer keuzes over je eigen lichaam door anderen bepaald worden. Zeker wanneer lang niet alles bespreekbaar is. Zeker wanneer je niet goed bent in je beter voelen. Zeker wanneer alles nog kan veranderen. En zeker wanneer het allemaal maar theater is.

Voorjaarsontwaken werd geselecteerd voor Het Theaterfestival 2023 en Theater Aan Zee 2022. De Acteursgilde bekroonde de voorstelling met de prijs voor meest Gewaardeerde Samenspel in 2023.

van en met: Imke Mol, Mitch Van Landeghem, Flor Van Severen, Naomi van der Horst, Gilles Pollak, Soraya van Welsenis, Matthias Van de brul, Valentina Tóth en Gilles Vandecaveye-Pinoy

naar ‘Frühlings Erwachen’ van Frank Wedekind

muziek: Gilles Vandecaveye-Pinoy en Valentina Tóth

vormgeving: Gilles Pollak en Shervin Sheikh Rezaei

live mixage: Cesar De Sutter-Pinoy 

kostuum: Lieselot Siddiki

productie creatie: Eva Bracke

spelcoach: Esther de Koning

eindregie: Renée Goethijn

met dank aan: De Figuranten, VIERNULVIER, Compagnie Cecilia, Theater Zuidpool, En Avant Festival, De Grote Post, de Roovers, de Vlaamse Overheid, Sabam, Gemeenschapscentrum De Linde, Carine van Bruggen, Henk Vandecaveye, Victor Hidalgo en Max Grymonprez

Voorjaarsontwaken speelt nog in najaar 2023 en voorjaar 2024.

Zie onze speellijst voor exacte data.

“Met durf, oog voor detail en een onuitputtelijke energie sturen zij je van de ene naar de andere uithoek van het toneel. Maar belangrijker, en moeilijker: hun boog verliest geen moment aan evenwicht of spankracht. Voorjaars­ontwaken is véél, maar vooral een staalkaart van een groep multitalenten.”

****

De Standaard

“Voorjaarsontwaken weerspiegelt de fragmentarische werkelijkheidservaring van de jonge spelers (en van ons allen), maar weet die toch te vatten in één grote spanningsboog. Als jury zien we toekomstmuziek in dit collectief.”

 

Jury Het Theaterfestival 2023

bottom of page